30 листопада 2017
У Житомирі відбудеться презентація книг Миколи Тимошика про Івана Огієнка

У четвер, 30 листопада 2017 року, в Житомирі за підтримки очільника обласного осередку ВО "Свобода", депутата облради Сидора Кізіна відбудеться презентація книг Миколи Тимошика ‒ дилогії про життєвий і творчий шлях Івана Огієнка (митрополита Іларіона).

Культурологічно-просвітницький захід приурочений 135-річчю від дня народження, 45-річчю від дня упокоєння Великого Українця Івана Огієнка та 100-річчя початку Української національної революції (1017-1921).

Відомий в Україні та за кордоном учений, публіцист, член національних спілок письменників і журналістів України, доктор філологічних наук, професор Микола Тимошик представить щойно віддрукований двотомник свого нового дослідження про життя й діяльність митрополита Іларіона ‒ "Його бій за державність" та "Запізніле вороття", а також 20-томний видавничий проект двох бібліотечних серій: "Рукописна спадщина" та "Зарубіжні першодруки". В його основі ‒ досі не друковані в Україні, заборонені свого часу радянським режимом, твори Івана Огієнка, де Микола Тимошик виступає упорядником та видавцем.

Початок заходу.

- у Житомирському обласному краєзнавчому музеї (за адресою: Замковий Майдан, 1) ‒ об 11:00;

- у 101 аудиторії корпусу №4 Житомирського державного університету імені Івана Франка (за адресою: вул. Велика Бердичівська, 40) ‒ о 14:20;

- у Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова (за адресою: проспект Миру, 22) ‒ о 18:00.

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО "Свобода"